Kaj je bioenergija?

Deli z prijatelji

Bioenergija

Kaj je bioenergija?

Bioenergija je življenjska, kozmična energija, prisotna povsod okoli nas. Je temelj, brez katerega ne bi bilo življenja. Človek se neprestano oskrbuje s to energijo, ki prihaja iz vesolja in iz zemlje, imajo pa jo tudi živali in rastline.

Izhaja iz grške besede bios (življenje) in energija, torej življenjska energija – bioenergija. Življenjska energija je hkrati tudi življenjska osnova, pogoj in edina možnost človekovega obstoja in delovanja. Vse dokler svobodno kroži v organizmu, ohranja telesno uravnovešenost in zdravje. Višek ali pomanjkanje bioenergije podira skladnost energijskega telesa. To je predpogoj za nastanek različnih bolezni. Ko imamo te energije manj, se slabo počutimo, ko je imamo še manj, zbolimo, ko pa je sploh nimamo, pa smo mrtvi.

Zdravljenje z bioenergijo

Zdravljenje z bioenergijo ali polaganje rok je morda ena najstarejših metod zdravljenja in se jo uporablja povsod po svetu. Že pred več kot 5.000 leti so jo v Indiji poimenovali prana, kitajski mojstri Qi gonga, ki jo poznajo kot Chi, pa z njo že stoletja uravnavajo in spodbujajo človeško energetsko polje. V hebrejskih mističnih spisih Kabale to energijo opisujejo kot astralno svetlobo, skozi celotno zgodovino krščanstva pa so jo v obliki avreole (svetleči sij) umetniško upodabljali okoli glave angelov in svetnikov. Priznani oče medicine Hipokrat je opisal bioenergijo kot “silo, ki teče skozi roke mnogih ljudi”.
Bioenergija ni invazivna in za razliko od medikamentov nima stranskih učinkov. Je čista, naravna, informirana in neuničljiva energija, ki vibrira z določeno frekvenco. Njeni učinki so po večini pozitivni in blagodejni, ne glede na stopnjo težave oz. bolezni. Pri vsaki bolezni – naj bo to nedolžen prehlad ali pa rakavo obolenje, je bolezen vedno zunanji, vidni odraz porušenega biopolja telesa – avre.
Ko je oseba pod stresom (fizični, čustveni ali stres iz okolja), se imunski sistem prekini na najšibkejši točki. Celice postanejo šibke, napačno informirane,zmedene in ne delujejo kot bi morale.
Informirana bioenergija tako prilagaja in uravnoteži klientovo biopolje in s tem obnovi zdravje na vseh ravneh- fizični, čustveni, duševni in duhovni ravni. Aktivira se lastni imunski sistem, ki sproži procese samozdravljenja in delovanja v najboljšem možnem obsegu, informiranja in povečanja delovanja celic, ki pa omogočajo zdravljenje telesa pri samem viru.
Terapije trajajo štiri dni zaporedoma, nekje do 20 min ali več, odvisno od obravnavanega zdravstvenega stanja. Lahko pa se ponavljajo glede na želje in potrebe obravnavane osebe. Pomemben je občutek ugodja in sproščenosti.

Terapevt ne postavljajo diagnoze, temveč se popolnoma opira na diagnozo, postavljeno s strani uradne medicine, zato je zaželeno, da na terapijo pridete s postavljeno diagnozo.

Rezultate bioterapije običajno občutite takoj, vendar se bodo pravi rezultati pokazali nekje po 7-10 dneh. Telo potrebuje čas, da opravi svoje delo, včasih se zgodi da bodo učinki potrebovali do mesec dni, da bi dosegli svoj vrhunec. Po potrebi je potrebno štiridnevno terapijo ponoviti.

Najpogostejše bolezni in bolezenska stanja, pri katerih z bio-energoterapijo lahko uspešno pomagamo

● alergije (glej tudi oslabljen imunski sistem)
● Alzheimerjeva bolezen (demenca)
● artritis (revmatoidni artritis v akutni in kronični fazi)
● artroza (artroza hrbtenice, artroza kolka, artroza kolena)
● astma
● avtoimune bolezni (Crohnova bolezen, multipla skleroza, revmatoidni artritis, Sjoegrensov sindrom…)
● bolečine: bolečine v hrbtenici – (bolečine v vratu, bolečine v križu, osteohondroza), išias, bolečine v sklepih – (bolečina v kolku, bolečine v kolenu, bolečina v rami), bolečine v trebuhu, bolečine v želodcu, bolečine v ledvicah, bolečine v mišicah, bolečine po športnih poškodbah, bolečine kot posledica operativnih posegov… kronične bolečine
● bolezni krvi
● bolezni ledvic: ledvično popuščanje (akutna in kronična ledvična insuficienca), kronična ledvična bolezen, vnetje ledvic, ledvični kamni, ledvične bolečine… Bioenergoterapija lahko izboljša ledvično funkcijo tudi pri dializnih bolnikih (odvisno od stopnje okvare)
● bolezni oči (vnetje oči, pekoče oči, suhe oči, visok očesni tlak, zelena mrena, problemi z mrežnico…)
● bolezni ušes (tinitus – šumenje v ušesih, vnetje srednjega ušesa, naglušnost)
● bolezni pljuč (astma, bronhitis, emfizem, KOPB – kronična obstruktivna pljučna bolezen, pljučna insuficienca)
● bolezni ščitnice (hipertiroza, Hašimotov tiroiditis, hipotiroza, Basedowova bolezen – golšavost)
● bolezni želodca (gastritis – vnetje želodčne sluznice, ulkus – čir na želodcu, zgaga)
● bolezni prebavil (Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis, zaprtje)
● bolezni srca: srčno popuščanje (popuščanje srca) – srčna insuficienca, odprto ovalno okno, angina pektoris, poinfarktna terapija
● bronhitis
● celjenje ran, zlomov in drugih poškodb – ekstremno (za 2-3 krat) se pospeši celjenje oziroma skrajša čas rehabilitacije
● cistitis (vnetje mehurja)
● Crohnova bolezen
● depresija
● demenca
● diabetes (sladkorna bolezen)
● diskus hernija
● epilepsija (grand mal in petit mal)
● gangrena
● glavobol, hud glavobol, tenzijski glavobol, migrena
● hemoroidi (zunanji hemeroidi, notranji hemeroidi)
● herpes (herpes simpleks, herpes zoster ali pasovec)
● holesterol (povišan holesterol v krvi)
● hrbtenica: osteoporoza, bolečine v vratu, bolečine v križu, diskus hernija (discus hernia) – zdrs medvretenčne ploščice, Schmorlova hernia, skolioza, kifoza, spondiloza, osteohondroza
● inkontinenca – nehoteno uhajanje urina
● išias
● imunski sistem (oslabljen imunski sistem)
● jetra, žolč (hepatitis, ciroza jeter)
● kifoza, skolioza, lordoza
● krčne žile
● kri (krvne bolezni)
● kronične bolečine
● kronične bolezni
● ledvice (akutna in kronična ledvična insuficienca, ledvično popuščanje, kronična ledvična bolezen, ledvično vnetje, ledvični kamni, bioterapija tudi za dializne bolnike, ledvične bolečine)
● levkemija
● migrena (hud glavobol, tenzijski glavobol)
● moške bolezni (neplodnost, prostata)
● multipla skleroza
● neplodnost (vedno obravnavamo par, ne posameznika – rezultati so izjemni)
● nevromuskulaturne bolezni (multipla skleroza, ALS – amiotrofična lateralna skleroza, mišična distrofija, Parkinsonova bolezen)
● oči (bolezni oči, vnetje oči, pekoče oči, suhe oči, visok očesni tlak, zelena mrena, problemi z mrežnico…)
● oslabljen imunski sistem
● osteoporoza (bolečine v križu, bolečine v vratu, obraba kolka, obraba kolenskega sklepa, obraba hrustanca)
● Parkinsonova bolezen
● pljučne bolezni (astma, bronhitis, emfizem, KOPB – kronična obstruktivna pljučna bolezen, pljučna insuficienca)
● povišan holesterol v krvi

● putika (protin, urični artritis, giht)
● rak, tumorji, levkemija… (po kemoterapijah, po obsevanjih – odpravlja ali blaži nezaželene stranske učinke, slabost, bruhanje, izpadanje las, bolečine…)
● rane, poškodbe, zlomi (izjemno pospeši celjenje, 3-5 krat)
● revmatoidni artritis
● sinusitis – vnetje sinusov
● skolioza, kifoza, lordoza
● sladkorna bolezen (sladkorna bolezen tipa 2, sladkorna bolezen tipa 1, juvenilni diabetes, nosečniški diabetes)
● srce (angina pektoris, srčno popuščanje (popuščanje srca) – srčna insuficienca, zapiranje ovalnega okna pri novorojenčkih, poinfarktna energoterapija)
● ščitnica (hipertiroza, Hašimotov tiroiditis, hipotiroza, Basedowova bolezen – golšavost, bolezni ščitnice)
● tumorji, rak (po kemoterapijah, po obsevanjih – odpravlja ali blaži nezaželene stranske učinke, slabost, bruhanje, izpadanje las, bolečine…)
● uho (tinitus – šumenje v ušesih, piskanje v ušesih, vnetje srednjega ušesa, naglušnost)
● ulcerozni kolitis
● visok krvni tlak (hipertenzija)
● vnetja, vnetni procesi, vnetje, vaginalno vnetje, vnetje jajčnikov, sinusitis (vnetje sinusov), cistitis (vnetje mehurja), mastitis (vnetje dojk), gastritis (vnetje želodčne sluznice), revmatoidni artritis (akutna faza), sečni artritis (putika) v akutni fazi
● zaprtje
● zlata žila (hemoroidi)
● želodec (gastritis – vnetje želodčne sluznice, ulkus – čir na želodcu, zgaga)
● ženske bolezni (neplodnost, boleče menstruacije, vaginalno vnetje, vnetje jajčnikov, ciste, mastitis)
● žolč, žolčni kamni

Energetska podpora se izvaja 4 zaporedne dni v naši Hiši zdravja oz na vašem domu ali na daljavo.

Cena 4 dnevne terapije znaša 120 eur  (+ potni stroški v primeru obiska na vašem domu ali okolici vašega doma)

 

Brezmejni.si